| Home |


Dart Vrienden Peelo is een sportieve en gezellige dartclub die elke woensdagavond een onderlinge competitie speelt. Wij beginnen gezamenlijk rond de klok van 19.15 uur met het opbouwen van de banen en kunnen dan inspelen.
We spelen op een dartavond eerst een poule ronde en daarna een winnaars- en verliezersronde volgens het knock-out principe. Je krijgt bij binnenkomst een nummer die gebruikt worden om de poules zo willekeurig mogelijk in te delen. Een poule bestaat normaal gesproken uit 3-4 personen.
De beste 2 van de poule gaan door naar de winnaarsronde en overige(n) naar de verliezersronde.

De punten worden als het volgt verdeeld:
Poule:     Winnaarsronde     Verliezersronde 
1ste6 punten 1ste10 punten 1ste6 punten
2de5 punten 2de8 punten 2de5 punten
3de4 punten 3de7 punten   
4de3 punten 4de6 punten 4de3 punten
   5de5 punten 5de2 punten
   6de4 punten 6de1 punt

Als er tijdens een dartavond in een poule dezelfde punten worden gehaald kijken we eerst naar degene met de meest gewonnen wedstrijden, daarna naar onderling resultaat, eventueel word ge-bullt om de poule-ranking te bepaling.
Bij onduidelijkheden/twijfel zal de beslissing bij de wedstrijdleiding liggen.

Tijdens een dartavond worden deze prestaties genoteerd:
  • Bull-finish
  • 180
  • Hoogste finish

  • We sluiten altijd rond 22.30 uur af en hebben dan de gelegenheid hebben om met elkaar iets te drinken en onze dartprestatie's met elkaar te delen.

    Aan het einde van het seizoen wordt de competitie meestal afgesloten met een altijd keurig verzorgde BBQ bij een van de leden. Onder het genot van een hapje, drankje en natuurlijk een partijtje darts, volgt daarna de prijs uitreiking. Naast de 1e, 2e en 3e prijs voor de stand in de competitie, hebben we ook een prijs voor de hoogste uitgooi en de meeste 180-ers van het seizoen.


    Dart Vrienden Peelo - www.dartvriendenpeelo.nl